Enkel installation av VPN

Vi svarar på frågan “Hur man ställer in en VPN?” under hela det här kapitlet. Den mest uppenbara och effektiva metoden är att använda sig av en VPN-tjänst. Eller så kan du prova en annan metod – bygga din egen VPN med OpenVPN.

Om det enda syftet att konfigurera din egen VPN på Android eller Mac är att spara på VPN-prenumeration, gör det inte. Du behöver en dedikerad server, vilket är 10-100 gånger dyrare jämfört med det genomsnittliga VPN-servicepriset 2020. På så sätt har du bara en VPN-plats. Du behöver en ny dedikerad server för varje plats.

När du väljer tjänster börjar du använda VPN om 1-3 minuter. Bortsett från det, får du tillgång till flera hundra servrar över hela världen. Dessutom har du en möjlighet att använda flera prylar på once.h

Vi rekommenderar att du använder VPN-tjänster. Det är bekvämare, enklare och säkrare, i allmänhet än en VPN konfigurerad på egen hand.

För att konfigurera en VPN ska du ladda ner och installera appen/mjuk av den valda VPN-tjänsten och starta den (bra VPN-leverantörer erbjuder mjuk för PC, macOS, Android, iOS och Linux). Gjort! Du lyckas ansluta/koppla från till/från VPN, välja en plats och använda många andra ytterligare tjänster.